+38598 378 802

PM² metodologija za upravljanje projektima

Naziv seminara:

h
PM2 metodologija za upravljanje projektima

Trajanje seminara:

}

16 sati

Uvod.

Cilj edukacije je dati pregled razvoja i trenutne uporabe PM2 metodologije koju je razvila Europska komisija (EC). Metodologija je podržana od raznih institucija Europske unije s idejom ”One common PM Methodology open to all EU Institutions, Member States, Contractors, and EU Citizens.” Razvijana još od 2007. bila je namijenjena samo internim projektima EC, no od 2016. jača inicijativa širenja slobodne i otvorene metodologije za sve institucije, učesnike i ostale dionike EU projekata.

Metodologija je jednostavna i fleksibilna, vrlo generalna i jasna te ju je moguće koristiti na različitim tipovima projekata. S obzirom na otvorenost i javnost, moguće ju je potpuno slobodno implementirati ali i prilagoditi svojim potrebama.

Seminar je usklađen s međunarodnim IPMA (International Project Management Association) i PMI (Project Management Institute) standardima te je sastavni dio programa edukacije pod nazivom Project Management Akademija verificiranog od strane IPMA-e u sklopu IPMA REG-a.

Menadžment rizika koncept

Sadržaj.

  • Uvod, predstavljanje predavača i polaznika
  • Osnovne informacije o PM² metodologiji i projektnom menadžmentu
  • Faza inicijacije projekta i praktični rad u timu
  • Faza planiranja i praktični rad u timu
  • Monitoring i kontrola i praktični rad u timu
  • Faza realizacije projekta i praktični rad u timu
  • Faza zatvaranja projekta i praktični rad u timu
  • Priprema prezentacija
  • Prezentacije projekata i Q&A
IPMA certification transparent

Seminar je priprema za PM2 Essentials certifikat.

Ova edukacija je namijenjena svim dionicima projekata bez obzira na vrstu projekta i industrije u kojoj se događaju, profesionalcima i početnicima s područja projektnog menadžmenta, voditeljima projekata i članovima timova, djelatnicima EU tijela i institucija te korisnicima EU sredstava.
Osnovno poznavanje ključnih pojmova vezanih uz disciplinu projektnog menadžmenta.
Edukacija je usmjerena na praktično savladavanje metodologije kroz rad na studiji slučaja uz simulaciju timskog rada. Tijekom treninga identificirati ćemo različite projektne uloge i odgovornosti, definirati različite aspekte projekta i izraditi projektni plan. Uz spomenuto, proaktivno ćemo identificirati i upravljati obuhvatom, predmetima, rizicima i komunikacijom te identificirati i prikupiti metriku kojom se vrednuje sveukupna uspješnost projekta.

Voditelji seminara:

Marko Šimac
Marko Šimac
Tomislav Rastovski
mr. sc. Tomislav Rastovski

Vezani seminari.

PM² napredna edukacija
Preduvjet je trening PM² metodologija za upravljanje projektima.

Share This