Tehnologija

P6 EPPM baza podataka

Glavna baza podataka za sve P6 EPPM podatke. EPPM baza podataka uključuje P6 proširenu shemu optimiziranu za izvješćivanje.

Odvojeni generator radnih tokova upakiran sa P6 EPPM

Osigurava integrirano okruženje za razvoj, administraciju i korištenje poslovnih aplikacija centriranih oko poslovnih procesa. BPM podržava BPM i BPEL standarde od modeliranja i implementacije do vremena izvođenja i praćenja. P6 je direktno integriran sa BPM 10g i 11g omogućavajući inicijaciju i upravljanje radnim tokovima (workflows). Može se koristiti primjerni radni tok inicijacije projekta koji dolazi sa primjernom P6 bazom podataka za BPM 10g. Gledajući u budućnost, moguće je proširiti investiciju u BPM tako da uključuje radne tokove predstavljajući više faza aplikacije, programa, projekta ili životnog ciklusa razvoja proizvoda od dizajna i implementacije do vremena izvođenja i upravljanja aplikacijom.

Oracle BPM set omogućuje:

 • Izradu i prilagodbu poslovnih procesa, modela i standarda koristeći pre-definirane komponente za web-bazirane aplikacije.
 • Kolaboraciju između razvojnih programera procesa i analitičara procesa.
 • Širenje upravljanja poslovnim procesima uključivanjem fleksibilnih nestrukturiranih procesa.
 • Integraciju aplikacija sa Web Services.
 • Dodavanje dinamičkih zadataka i podrške odobrenja puta koristeći deklarativne obrasce i pravilima vođeno određivanje toka.

Sjedinjenje različitih faza razvojnog životnog ciklusa adresiranjem krajnjih zahtjeva za razvijanje procesno baziranih aplikacija. Oracle BPM 11g sjedinjuje faze dizajna, implementacije, vremena izvođenja i praćenja bazirano na SOA arhitekturi (Service-Oriented Architecture). To omogućava različitim osobama participaciju kroz sve faze životnog ciklusa radnog tijeka.

Poslužitelj baze podataka koji drži biblioteku izvješća, predloške i poglede potrebne za izradu složenih izvješća sa lakoćom

BI Publisher je integriran sa P6 EPPM proširenom shemom kako bi na zahtjev isporučio web-bazirano izvješćivanje kroz P6. Postoje opcije širenja P6 EPPM mogućnosti korištenjem slijedećih komponenti:

 • Oracle Business Intelligence Publisher
 •  

  Oracle Business Intelligence Publisher (prijašnji XML Publisher) je rješenje za izvješćivanje na razini poduzeća koje omogućuje dizajn, upravljanje i isporuku vrhunski formatiranih dokumenata. S obzirom da je izrađeno na otvorenim standardima , IT razvojni programeri mogu izrađivati modele podataka na osnovu bilo kojih izvora podataka i koristiti BI Publisher API za izradu prilagođenih aplikacija koristeći postojeće izvore podataka i infrastrukturu.

  BI Publisher korisnici mogu dizajnirati postave izvješća koristeći poznate desktop alate, reducirajući potrebno vrijeme i troškove za razvijanje i održavanje izvješća. Izuzetno učinkovit i vrlo skalabilan, BI Publisher može generirati dokumente sa minimalnim utjecajem na transakcijske sisteme. Koristeći prikladno P6 web sučelje, izvješća mogu biti prikazana uživo (online) ili raspoređena za isporuku.

 • Oracle Business Intelligence Enterprise Edition (OBIEE)
 •  

  Proširuje mogućnosti poslovne inteligencije sa ovom opcijskom temeljnom platformom. OBIEE omogućuje organizaciji da kupi analitičke pakete spremne za korištenje ili da radi vlastite aplikacije na zajedničkoj BI arhitekturi.

P6 Reporting Database sadrži Star bazu podataka i ODS bazu podataka

Svaka od njih vuče podatke iz P6 EPPM proširenih pogleda koji kasnije mogu biti korišteni za izradu izvješća. Star baza podataka akumulira podatke projekta tokom vremena, omogućavajući temeljne planove za praćenje trendova i za naprednu poslovnu inteligenciju. Korisnici mogu vidjeti podatke korištenjem Oracle Business Intelligence pitanja i nadzornih ploča. ODS baza podataka omogućuje korisnicima pristup de-normaliziranim, relacijskim pogledima P6 EPPM podataka korištenjem alata kao što su Oracle Business Intelligence Publisher.

Ovaj poslužitelj drži dokumente u dijeljenom spremištu omogućujući kolaboracijske funkcionalnosti kao što su prijava i odjava dokumenata i izradu verzija

Integriran sa P6, Oracle Universal Content Management (UCM) pretvara neuredni i često nestrukturirani sadržaj u organizirani čineći ga lakšim za katalogizaciju, pristup, pretraživanje i ponovo korištenje. Podržani su svi popularni formati dokumenata kao što su HTML, XML, DOC, XLS, GIF i PDF.

Koristeći P6 sa UCM sudionici na projektu mogu bolje upravljati svojim dokumentima. Specifične funkcije uključuju:

 • Postavljanje novih dokumenata na čuvanje u unificiranu UCM bazu podataka
 • Kategorizaciju dokumenata unutar mapa za bolju organizaciju
 • Povezivanje projekata, WBS elemenata, aktivnosti i predmeta na dokumente
 • Prijava i odjava dokumenata (kontrola verzija)
 • Pregled dokumenata

Također je moguće proširiti UCM za isporuku sadržaja putem web stranica, radnih površina, RSS feeds, mobilnih uređaja i P6 EPPM Web Services.